„Отбор на надеждата“ ще срещне тима на Индия във финала за „Купата на университета Ханянг“ - третия по значимост трофей на Homeless World Cup 2024, световното първенство по футбол за бездомни хора в Сеул, Южна Корея. Изходът от този двубой ще определи дали българският състав ще завърши участието си в социалния мондиал на 17-о или 18-о място. Днес „Отбор на надеждата“ победи Чехия в ¼-финала за „Купата на университета Ханянг“ с резултат 12:2, а в полуфинала надделя над Аржентина с 5:3.  

Българският тим влезе в надпреварата за местата от 17-о до 24-о на Homeless World Cup 2024, след като завърши на пето място в група А на турнира. На първите две места в групата се класираха Мексико и Англия, които утре влизат в спор за световната титла. На трето и четвърто място в група А се позиционираха Египет и Южна Африка, което им даде правото да участват за разпределението на местата от 9-о до 16-о на Homeless World Cup. Утре африканците играят финал с Бразилия за втория по значимост трофей на световното първенство – „Купата на корейското гражданство“. Египет загуби злощастно с един гол от тима на Полша и утре ще спори за 13-ото място в турнира. 

Тимът на Индия, срещу който „Отбор на надеждата“ ще се изправи утре във финала, завърши на пета позиция в група Б с актив от 12 точки (4 победи и 4 загуби) в осем мача. Индийците се наредиха след съставите на САЩ, Португалия, Киргизстан и Полша. Те достигнаха до финал с България за „Купата на университета Ханянг“, след като победиха последователно във фазата на директните елиминации Франция (7:2) и Унгария (8:2). 

Финалният двубой за България на световното първенство ще се играе от 6:40 българско време и ще бъде излъчен пряко в безплатната платформа за видео съдържание FIFA+.