Националният „Отбор на надеждата“ оглави Група А на световното първенство по футбол за бездомни хора в Сеул, Южна Корея – Homeless World Cup 2024, след като победи състава на Швейцария със 7:2 в първия ден на турнира. Три попадения за българския тим записа Борис Митков, а по два пъти се разписаха Тодор Рангелов и Невен Атанасов. Ключова намеса имаше и вратарят Бойко Младенов, който спаси дузпа при резултат 2:1 за „Отбор на надеждата“. 

Голямата изненада в групата поднесе тима на Южна Африка, който победи актуалния световен шампион Мексико след 2:2 в редовното време и изпълнение на дузпи. Така африканците взеха 2 точки от двубоя, а латиноамериканците – една. Домакинът Южна Корея надигра с 4:0 Германия, а Англия победи с 12:9 Франция във впечатляващ със своята висока резултатност двубой. Тъй като групата е от 9 отбора, съставът на Египет нямаше официален мач днес и разгроми Швеция в контрола. 

Утре „Отбор на надеждата“ продължава участието си на Homeless World Cup 2024 с мачове срещу Англия (7:00 часа български време) и Германия (9:40 българско време). И двата мача ще се играят на терен 3 и ще бъдат излъчени пряко в платформата за видео съдържание FIFA+. Мачовете от Homeless World Cup 2024 ще се порвеждат на спортната база на сеулския университет Ханянг. 

Тази година социалният Мондиал се провежда по нова система с една групова фаза, в която участващите 36 отбора са разпределени в 4 групи и в тях всички играят по един път помежду си. В топ 8 на шампионата продължават само първите два тима от финалното класиране във всяка група. Третият и четвъртият играят за разпределение на местата от 9 до 16 и т.н.