Ръководството на АИК в лицето на президента на клуба Матс Густавсон изпрати писмо до ПФК Левски, в което поднася своите извинения за възникналите инциденти след мача на стадион „Росунда" в Стокхолм.

Припомняме, че след двубоя АИК - Левски в Швеция, привърженици на домакините атакуваха автобуса на „сините" с камъни и бутилки. Вследствие на атаката бе счупено предното стъкло на автобуса, уцелени бяха и хора от щаба на отбора, за щастие без сериозни последствия, съобщава официалният сайт на Левски.

Ето пълния текст на писмото до ПФК Левски:

До ръководството на ПФК Левски,

Бихме желали да ви поднесем нашите извинения за това, че не успяхме да ви осигурим посрещането, което ви се полага при гостуване на стадион „Росунда". Тъжни и огорчени сме от инцидентите, ужасени сме от станалото след мача.

За съжаление, органите на реда очакваха един от така наречените мачове без риск. Всички ние (ръководството на клуба, полицията и привържениците) бяхме изненадани от инцидентите и не можахме да предвидим какво ще се случи след срещата. Размирици от този вид са нехарактерни за Швеция.

Привържениците, нашият клуб и официалните лица са потресени от станалото.

Още веднъж ви поднасяме нашите извинения и ви обещаваме, че организаторите ще бъдат разкрити и наказани за деянията си.

Надяваме се да имаме други възможности да демонстрираме гостоприемството си за представителите на вашия клуб, вашите привърженици и играчи - и да го направим по начина, по който е редно и по който сме свикнали.

Искрено ваш,

Матс Густавсон

Президент на АИК