14-годишният вратар на Дунав Русе Александър Конов, който бе одобрен от Манчестър Сити, разкри пред Гонг, че се надява някой ден да стигне класата на играчи като Димитър Бербатов и Валери Божинов.

Младият талант на крайдунавския отбор разказа за престоя си в Манчестър, както и за очакванията му за бъдещето. През месец май Конов ще замине отново за Англия, където с юношеската формация на Сити ще участва на турнир и ако бъде харесан там ще подпише договор с „гражданите”.

„От агенцията на Петър Миланов и Емил Данчев изпратиха моята визитка в Англия. Манчестър Сити се заинтересува от мен и така се стигна до моето отиване там. Сити има академия от подрастващи футболисти. Започнахме тренировки с останалите момчета, които бяха на проби във вторник. Първото занимание беше само за вратарите – центрирания и удари, за да видят как се справяме.Следобед направихме и игра, в която се представих много добре, а шефът на школата ме хареса. През май месец отново ще отида да тренирам няколко дни, а след това да отидем на турнир, където ако се представя на ниво и ме харесат, може да сключа договор с тях”, разкри Конов.

„Разговарях с Валери Божинов, заведе ни на ресторант. Даде ми насоки, които ми бяха от голяма полза. Той ми направи много добро впечатление. Бях поласкан от вниманието”, добави младият вратар.

„Искам да се занимавам професионално с футбол, ако ме вземат там и ако тренирам както трябва, дано да имам възможността да стана добър футболист като Димитър Бербатов и Валери Божинов. Няма значение в коя държава ще играя, но смятам, че в Англия се играе най-добрият футбол. Нямам кумири, но като цяло ми харесва Петър Чех”, добави Конов.