Общото събрание на ПФК Локомотив София тази вечер премина рутинно без никакви изненади. Сбирката на акционерите се проведе отново в столичното кино „Освобождение“. На нея присъстваха видимо по-малък брой акционери от събранието събранието проведено преди два месеца, отсъстваше и главният акционер на клуба Николай Гигов. Той бе представляван от г-жа Ирина Кънева, така че общият брой на акциите от присъстващите достигна 77%, което бе достатъчно за провеждането му.

Беше прочетен докладът на Съвета на директорите за изминалата 2011 година. Той беше реалистичен и в него точно бяха описани събитията в Локомотив София през миналата година. Тя беше наречена „противоречива“, като сред положителните моменти бе отбелязано класирането за Лига Европа и достойното представяне в европейските турнири. Беше подчертано, че след отпадането на отбора от Лига Европа, постепенно на преден план са изпъкнали финансовите и организационни проблеми, които в края на календарната година са довели Локомотив София почти до колапс. Сред основните проблеми бе цитиран и този с лиценза на стадион „Локомотив“ заради който отборът е бил принуден да митарства из цяла София.

Финансовите резултати за 2011 година не бяха обявени пред акционерите, като бе съобщено, че всеки желаещ от тях може да се запознае с доклада в деловодството на футболния клуб.

Бяха предложение двама нови членове на УС на Локо София – Георги Бонев и Атанас Станкушев. Вторият обаче направи своя отвод. Така или иначе беше обяснено, че промени в УС могат да бъдат направени чак на следващото Общо събрание на клуба, което ще се проведе през месец юни. Сбирката на акционерите приключи за 40 минути, а след нейния край като добра поличба бе отчетена дъгата появила се след краткотрайния дъжд в столицата. Така днешното Общо събрание на Локомотив София приключи без никакви сензации.