Столичният Академик ще изиграе следващите си две контролни срещи днес и утре срещу отбори от Швейцария. Главният мениджър на тима Самир Селимински осигури съперниците в последния момент, като днес след обяд столичани излизат срещу втория отбор на Санкт Гален. Утрешната проверка е от 15.00 часа срещу Киасо, който се състезава във втора швейцарска дивизия. И двата отбора са на лагер в съседни хотели на Академик и това е причината за бързата организация.

В първите три дни от втория подготвителен лагер на отбора на турското Средиземноморие беше записано едно 2-о място в тристранен турнир с участието на Вил (Швейцария) и шампиона на Грузия- Олимпи Рустави. Трите отбора изиграха три минидвубоя по 45 минути всеки от тях.

Най-пред грузинците се наложиха над Академик с 1:0, а във втората среща със същия резултат беше победен швейцарския Вил. Единственото попадение реализира защитникът Юлиян Петков, който играе като дефанзивен халф. В последната среща Вил и Олимпи (Рустави) приключиха 0:0, но грузинците триумфираха при дузпите.