Вратарят на българския национален отбор по футбол Николай
Михайлов направи изказване в личния си сайт и го разпространи до всички български медии.

В изказването пише:

"Много рядко си позволявам да правя изказвания относно личния си живот. За мен никога не е било приоритет той да бъде публично достояние и няма да допусна да бъде такъв. Провокиран съм да го направя заради едно мое интервю, което ''редактира'' думите ми по доста двусмислен начин. Искам категорично да заявя, че никога не съм имал трайни и сериозни отношения с модела Бориса Тютюнджиева, а по-скорo флирт.

Ако часовете, прекарани в една стая с нея, за някои е връзка, то за мен е просто флирт, който започна само след час разговори и приключи завинаги още същата нощ. Ако това е връзка, то е ''връзка'' за една вечер. Всеки сам може да си направи изводите от тези думи. Аз не искам и няма да бъда циничен, защото възпитанието ми не го позволява.

Няма да позволя също така името ми да бъде свързвано с модели, които бегло познавам, защото по-този начин самият аз обиждам истински стойностните жени в моя живот. А нито една от тях не заслужава да бъде сравнявана с момичета, чиято репутация е повече от компромисна. Моето лично достойнство също!

Публикувам тези думи на личния си сайт, защото не искам отново да бъда редактиран от лица, които разбират думата коректност по различен от мен начин. Надявам се повече да не бъда провокиран по-толкова директен начин да говоря за събития и хора от моя живот, които отдавна съм забравил.''