Старши треньорът на Светкавица Никола Спасов заяви след поражението от Левски с 0:1, че неговият отбор е надиграл „сините“ по „всички параграфи“ през първото полувреме на мача. Спасов призна, че „мълниите“ имат шанс да се преборят за оставане в А група, но им „трябва помощ“.

Ето какво сподели Спасов по време на пресконференцията след срещата:

Мисля, че направихме един много добър мач. Щеше да е отличен, ако бяхме вкарали и голове. Първото полувреме надиграхме Левски, по всички параграфи. Не можахме да отбележим за съжаление, второто полувреме нещата се промениха, Левски влезе по друг начин през второто полувреме, направи и две смени. Създаде ни доста проблеми. Но мисля, че седяхме равностойно и през втората част. И през втората част не успяхме да изравним. Момчетата се раздадоха максимално. Но това е футболът, по-добрите вкарват голове. За съжаление загубихме и този мач. Утежнихме ситуацията като точков актив.

Какво мога да направя за съдията. Имаше дузпа за нас, можеше след това и за Левски да даде. Но това са ситуации, които ги има във футболната игра. Няма какво да кажа, за да променя нещата. Мачът е свършил. След като ги има ситуациите, да се дават. Никой не печели от такъв начин на водене на мач. Колкото и големите отбори, толкова и малките отбори, на никой не се помага така. Нека се видят качествата им.

В този ни вид, трудно ще оцелеем. В момента имаме 16 полеви играчи. Това не е нормално за професионален отбор. Има на теория и на практика все още имаме шансове да останем в групата. Трябва да се вземат поне 6 нови футболисти. Има контузии. Наказания. Трябва да се вземат играчи. Трябва да се вложи в този отбор, за да мислим за оставане в А група. Момчетата показаха, че са добри футболисти, но имат нужда от помощ. Минахме и за Купата.