Новият славен тим на Гонг успя още във втория си мач да запише реми срещу силния тим на БНТ 1. Можехме да завършим участието си в турнира „Форд Мото-Пфое и приятели” и с победа, ако на сцената не бе излязъл световно неизвестен и което е по-важното некадърен рефер. За да не го правим и ние известен ще споменем само инициалите му Н. К.

Мачът протичаше равностойно, като си личеше, че телевизорите са по-обиграният тим. Те диктуваха играта, но и нашият отбор се представи далеч по-добре, отколкото срещу Стандартните.

С оглед на предишните резултати Каналаджиите бяха най-близо до продължаване след груповата фаза на турнира. В интерес на истината имаха и най-качествените футболисти.

Въпреки че не се нуждаеха от чужда помощ, за да наложат своите футболни аргументи над Гонг, незнайно защо на помощ им се притече Н. К. или известен повече със своята неизвестност. Той направи „плонж” като свири дузпа за игра с ръка на Румен Видич Пенчев. Само чернодрешкото видя умисъл в действията на защитника ни. От телевизията с усилия отклониха желанието на съдията да изпълни и дузпата. Вкараха хубав гол, въпреки че Веско Буфон Вълчев усети ъгъла.

След това попадение отборът на Гонг се хвърли в неспирни атаки и създаде много положения пред Телевизора. Вкарахме изравнителният гол след перфектно изпълнен ъглов удар от Митко дел Пиеро Лишев, който принуди вратаря да си вкара автогол.

След изравняването безумникът в черно отново излезе на преден план. Явно многото му грешки през деня и в другите мачове му дойдоха в повече и почти всяко негово отсъждане беше грешно. Връх на слабото му съдийство бе отсъждането на пряк свободен удар след игра с ръка на човек от БНТ 1 в тяхното наказателно поле. Съдията разбра своята грешка още повече, че противниците признаха, че ако има нарушение то в наказателното им поле. Имитаторът на рефер типично за български съдия взе соломоново решение – даде фаул, но извън наказателното поле, което предизвика бурни протести в тима на Гонг. За оспорване на съдийско решение жълт и след това червен картон получи Митко дел Пиеро Лишев. Той дори не обиди рефера, а само го питаше какво свири. На терена нахлу и президентът на отбора Вальо Галев Грънчаров, който държеше в едната си ръка едната от обувките на Митко дел Пиеро Лишев и заплашваше съдията, че ще последва случилото се с американския президент Джордж Буш. Припомняме, че Буш бе замерян в знак на презрение с обувки от иракски журналист. Наложи се по уредбата на залата да призовават иначе спокойният ни президент да напусне терена.

След като утихна страстите мачът бе доигран, но Веско Буфон Вълчев, Румен Видич Пенчев, Сашо Стиви Джи Красимиров, Сашо Боримиров Касабов, Иво ван Перси Йовчев и Емо Аршавин Евтимов не успяха да вкарат победно попадение и срещата завърши 1:1.

Стефан Божинов Стоянов стоеше резерва, но изразходва достатъчно усилия да обяснява на съдията какви грешки е допуснал и, че не си е прочел учебниците в тази част, която са уроците за показване на жълт и червен картон.

В крайна сметка по-добрият тим на БНТ 1 продължава от групата, в която бе и съставът на Стандарт. За Гонг останаха поуките от участието и надеждата, че следващият път ще се представи много по-добре.

Старши треньорът Любомир Саки Симов подаде оставка под натиска на фенките на отбора. Той не успя да наложи по-голяма тактическа дисциплина на футболистите и пожела по-големи успехи на специалиста, който ще го наследи на треньорския пост.

Президентът Валентин Галев Грънчаров в стил Александър Томов търси по-заможни от него, които да вземат собствеността и финансирането на тима. Надява се, че някоя титанична фирма ще прояви интерес към перспективния тим на Гонг.

Състезателите се извиняват на многобройните си фенове, че не успяха да стигнат до първа победа, но и по-професионални отбори са правили същото в по-големи турнири.