На 5 май в Русе стартира за пета поредна година Каменица ФЕНкупа – уникалния шампионат по футбол за непрофесионалисти.

И тази година патрон на състезанието ще бъде треньор № 1 на България за миналия век Димитър Пенев. Надпреварата ще се проведе в 12 града, с 1 повече от миналата година. Инициативата ще обхване Русе, Благоевград, София, Пловдив, Стара Загора, Несебър, Варна, Шумен, Хасково, Монтана, Плевен и Габрово. Организаторите очакват над 15000 фенове, или 1900 отбора от цялата страна. Финалът на Каменица ФЕНкупа’07 е в София през септември, когато ще бъде излъчен шампионът в надпреварата. Голямата награда в турнира е пътуване до Англия, където победителите ще имат възможност да наблюдават мач от Английската висша лига.

През изминалата 2006 г. в турнира взеха участие 1636 отбора и 13 088 играчи, като победител в надпреварата стана отборът на Национал» (Хасково).

Традиционно регионалните кръгове ще започват с демонстрационни мачове между отбори на популярни личности, спортни журналисти или тима на Каменица. Освен отборите, класирали се на първите три места, специални награди ще се връчват и в следните категории: „Най-атрактивен състезател”, „Най-добър вратар” и „Най-спортменски отбор”. За първи път от началото на инициативата се планира и турнир на звездите, в който един срещу друг ще застанат отбори, съставени от известни личности. Водещ на събитието ще бъде един от гласовете в Гонг - Ивелин Райчев. Предизвикателство за публиката ще бъде играта „Точен шут”, в която запалянковците ще се борят за цели 365 л бира Каменица – по един литър за всеки ден на годината.