Селекционерът на младежкия национален отбор – Александър Димитров, и помощникът му и легенда на българския футбол – Ивайло Йорданов, бяха специални гости на церемонията по награждаването на победителите на детския турнир за “Купа София” в Национална футболна база “Бояна”.


Това бе 16-то издание на най-масовата надпревара за подрастващи в столицата, която по традиция се проведе под егидата на Българския футболен съюз и с личната подкрепа и съдействие на президента на централата Борислав Михайлов.

В продължение на четири дни 70 отбора, съставени от деца, родени между 2011 и 2016 г., премериха сили помежду си, а мачовете в Дома на футбола, “Витоша 13” в Слатина и база “ДИТ” в Драгалевци се превърнаха в истински празник за талантите и техните семейства.

Също днес завършиха още два турнира, организирани с подкрепата на БФС. Курортен комплекс “Албена” бе домакин на най-масовия турнир в Североизточна България – за купа „Златна Добруджа“. В деветото му издание участие взеха 70 отбора в 9 възрастови групи, включващи деца, родени между 2008 и 2016 г.

За пета поредна година пък Трявна прие детския футболен фестивал “Трявна Чемпиъншип 2023”. В него участваха 46 състава от шест възрастови категории (2011 – 2016 г.), а мачовете се играха в комплекс „Ангел Кънчев“ в Трявна, както и на стадион „Балкан“ в Плачковци.

Трите турнира дадоха възможност за изява на хиляди български таланти и се превърнаха в своеобразна лятна футболна фиеста. Подкрепата на трите надпревари, които предложиха много горещи емоции на всички участници, е част от дългосрочната стратегия на Българския футболен съюз за развитие на играта сред подрастващите – ключов приоритет на централата.