Националният селекционер на България до 21 години заяви след нулевото реми с Уелс в мача-квалификация за Евро 2017, че шансовете на „трикольорите“ за класиране остават равни с всички останали тимове.

След равенството с Уелс България е на 3-о място в класирането с 10 точки, Уелс е втори с 12, а Дания, след успеха си над Люксембург е лидер с 13.

„Първо ще кажа, че резултатът с оглед на пропуските и от двете страни, е закономерен. Като игра смятам, че на моменти допуснахме слабости, и това даде превъзходство на Уелс, особено през първото полувреме. Неслучайно Уелс няма загуба до момента“, започна Здравков.

„Уелс не ни изненада с нищо. Те играят по този начин. Ние гледаме всички мачове. Шансовете са равни с всички станали. Не само мача с Люксембург е задължителен, ако искаме да запазим шансове за следващия двубой“.

„Притеснение нямаше, но имаше напрежение. Това не е добре. Психиката ни повлия. Казах на момчетата, че във футбола трябва да играем така, че да правим на терена това, което искаме. Пресираха ни днес. Имат добри изпълнители“, добави специалистът.

„Юлиан Ненов е добър играч, но до момента не попадаше в нашите сметки. Допуснахме грешки, но всички искаха да победим“, каза още Здравков.

„За мен има израстване в играчите. Срещу силните отбори в групата показаха самочувствие. Днес не показаха чисто футболно самочувствие, но не се предадоха. Не само голът не ни стигна, има и други неща. Има какво да се желае от всеки един от футболистите и най-вече като отбор като цяло“, завърши специалистът. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS