Юношеският национален отбор на България до 21 години направи нулево реми /0:0/ с Уелс в мача-квалификация за Европейското първенство през 2017-а. На стадион „Берое“ в Стара Загора двата състава си поделиха по точка и така „трикольорите“ запазиха третото си място в Група 5 с 10 пункта, докато Уелс е втори с 12.

Уелс бе по-активният отбор през първото полувреме. Гостите доминираха, особено до 30-ата минута, след което „лъвовете“ поизравниха играта и стигнаха до няколко нелоши положения. През втората част, гостите започнаха по аналогиен начин на първата част, като удариха и греда в 76-ата минута. В самия край на двубоя нашата селекция пропиля няколко добри положения за гол.  

Островитяните изпълниха корнер в 8-ата минута на срещата, а след получилото се разбъркване Радослав Терзиев изчисти от голлинията. Малко след това гостите отново изпълниха ъглов удар. Хеджис центрира, но бранителите ни изчистиха в предни позиции.

Първата по-добра възможност за България в мача дойде в 18-ата минута. След центриране в наказателното поле Георг Илиев не съумя да засече. В 22-ата минута коварен удар на Джоунс мина на близко разстояние от вратата на Георги Китанов, а в 34-ата минута „лъвовете“ предприеха увещаваща атака. Георг Илиев комбинира с Ради Цонев, който обаче се засуети и в крайна сметка от атака не произлезе нищо. Три минути след това Ради Цонев подаде към Илиев, а той с глава свали на Антонио Вутов. Последният обаче остави топката да излезе в тъч.

В 41-ата минута Евънс центрира в наказателното поле, но Бърнс не успя да засече. О'Съливън стреля, но над вратата на Китанов.

В началото на вторите 45 минути, Антони Здравков замени Георг Илиев с Юлиан Ненов, а в 56-ата минута именно Ненов получи една дълга топка, но не успя да засече добре, след като бе препречен и от противников играч. Две минути след това топката бе центрирана към Ненов. Той игра с нея, получи се и рикошет, в резултат, на което топката излезе в аут.

В 65-ата минута Ради Цонев отправи чудесен и мощен изстрел, който обаче мина над вратата.

В 72-ата минута Георги Китанов показа страхотен рефлекс, след като изби в корнер удар на Чарлс. След изпълнението на ъгловия удар, топката бе изчистена в нов такъв. След центрирането в този случай, Китанов излезе и улови. Няколко минути след това Уелс като по чудо не излезе напред в резултата. Бърнс се озова на чудесна позиция след едно центриране отляво. Той нанесе удар, при който топката се удари в напречната греда на Китанов, отби се и бе изчистена напред.

Пет минути преди края на редовното време Антонио Вутов направи голям пропуск от вратарското поле - стреля, но О'Браян спаси.

В последната минута на редовното време Ради Цонев стреля от 25 метра, но О'Браян плонжира и изби в корнер, от който не произлезе нищо.

Същевременно в друга среща от същата група Дания успя да се наложи с 1:0 при гостуването си на Люксембург, а по този начин „червения динамит“ е лидер, в подреждането с 13 точки. Люксембург пък, който е следващият съперник на „лъвовете“, е 5-и с 1 пункт.

Припомняме, че първият в таблицата се класира директно за Европейското, а вторият играе бараж.


Стартови състави:

България: 1. Георги Китанов, 14. Радослав Терзиев, 5. Пламен Гълъбов, 13. Стефан Велков, 4. Мики Орачев, 21. Радослав Цонев, 18. Милен Гамаков/к/, 20. Антонио Вутов, 19. Александър Василев, 17. Георг Илиев, 10. Георги Минчев

Резерви: 12. Красимир Костов, 6. Христофор Хубчев, 7. Юлиан Ненов, 8. Никола Колев, 9. Цветелин Чунчуков, 11. Бекир Расим, 22. Димитър Велковски

Уелс: 1. Били Обраяън, 2. Джоунс, 6. Локър, 5. Йорвърт, 3. Джом, 4. Шиън, 8. Евънс, 7. Хюс, 11. Харисън, 10. Осъливън, 9. Бърнс