Националът Здравко Лазаров изрази недоумението си защо е бил вкаран от медиите в интриги, свързани с присъствието му в националния отбор на България и със ситуацията около Неделчо Матушев в Локомотив Пловдив.

„Абсолютни глупости са информациите, че Матеус ме е изгонил от националния отбор, сподели Лазаров. След мача с швейцарците. Още преди мача седнахме и като мъже се разбрахме, че аз ще му помогна за този двубой от квалификациите. След мача момчето ми благодари за помощта ми. Това ни беше уговорката, след срещата да се прибирам. Няма такова нещо, че ме бил изгонил. Не искам да коментирам писанията по този въпрос. Не искам да се занимавам с интриги. Гледам напред и чакам мача със Славия и се подготвям по най- добрия начин.”

Дали има Здравко участие в опита да бъде сменен Неделчо Матушев, както някои твърдят?

„Абсолютни глупости, категоричен е Лазаров.Обаждат ми се приятели и ми казват, че пишело това и онова. Просто за пореден път ме вкарват в някакви интриги. Виждате, че Матушев си е старши треньор. Шефът е решил да му докара един помощник и един главен мениджър. Не знам какво се цели с тези интриги. Да развалят атмосферата в отбора ли? Момчетата сме обединени, нямаме проблеми. Не обръщаме внимание на тези писаници и се стягаме за мача със Славия. Това ми е работата тази седмица да вдигнем малко настроението.”

Труден мач се очертава със Славия. Какво мисли най- опитния в редиците на „черно-белите”?

„Локомотив винаги играе трудно със Славия, признава си Здравко. Сега играем добре, играем на нашия стадион, пред нашата невероятна публика. Сигурен съм, че ще победим. Ние и затова излизаме за да победим и да си гоним целите.”

Появата на Базил де Карвальо повдигна настроението.

„Естествено, че е така, споделя Лазаров. Базил си е част от нас. През първия сезон бе един от най- добрите.Сигурен съм, че ще помогне момчето.Радвам се много, както и другите, че се върна. Мисля, че още на мача със Славия ще помогне, ако всичко е нормално и го картотекират.”