Доста необичаен момент избра защитникът на Наполи Кристиан Маджо, за да обяви оттеглянето си от националния отбор на Италия. Той го стори точно в навечерието на евроквалификацията на "адзурите" с България. 

Двата тима се срещат на Националния стадион "Васил Левски" следващата събота. Маджо по принцип попадаше в сметките на селекционера Антонио Конте, макар и да не се очакваше да бъде извикан за срещата в София. 

"Това е много тежко решение за мен, защото винаги е било чест да представям Италия. Тези седем години с националния отбор бяха много силни, но и много натоварени за мен. Заради Италия пренебрегвах семейството си."

"Точно поради тази причина "скуадра адзура" вече е затворена страница за мен. Още не съм го казал на Конте, но вярвам, че скоро ще имам възможност да му го кажа на четири очи. Решението ми е окончателно", сподели Маджо. 

Защитникът, който наскоро навърши 33 години, е в състава на "адзурите" от 2008 г. За последно той получи повиквателна за контролата с Албания на 18 ноември миналата година, но я пропусна заради травма. Поради същата причина не игра и на Световното първенство в Бразилия през лятото.