Полузащитникът на Пари Сен Жермен Марко Верати направи заявка за мястото на Андреа Пирло в националния тим на Италия. 22-годишният футболист сподели пред италианската преса, че младите играчи трябва да заслужат мястото си в националния отбор. „Младите трябва да спечелят мястото си в тима, особено като се има предвид, че треньорът не вижда някои играчи достатъчно често и използва онези, на които знае, че може да се довери. Има страхотни играчи в списъка преди мен, но ако получа шанса, ще се опитам да покажа най-доброто от себе си. Досега Конте ми даваше някои възможности, но аз се надявам да имам още такива пред себе си“, коментира Верати.

„Конте гради един чудесен отбор с различна философия. Той залага на формация 3-5-2, а това е различно от схемата, с която играем в ПСЖ, така че ще ми трябва малко време, за да свикна с прецизните му изисквания в това отношение. Той харесва полузащитници, които вършат много работа и създават пространство за нападателите, което не е точно моят стил, но винаги може да се опита нещо различно“, добави още Марко Верати.

Италианецът се върна към успеха на неговия ПСЖ срещу Челси в Шампионската лига. „За нас този сблъсък беше като полуфинал или дори като финал. Готвихме се за него изключително сериозно. Когато подписах с ПСЖ някои хора казваха, че ще си замина след два месеца, но след три години, аз съм още тук. Синът ми е роден в Париж. Това е моят втори дом“, сподели Верати.