След победата на мъжкия национален отбор над Португалия в контрола в Лейрия, още една добра новина дойде за родния футбол. Тя е свързана с юношеския ни национален отбор до 17 години, който участва в евроквалификации. 

Малките "лъвчета" на Викторио Павлов стигнаха до не просто престижно, но и изключително важно равенство срещу големия фаворит Германия в Ратинген. Мачът завърши 1:1, а нашите момчета можеха да стигнат дори до победата, но бяха спрени от Шрек. 

Те откриха резултата в 19-та минута от дузпа. При нарушението срещу Владислав Живков, играчът на германците Алфонс Амаде беше изгонен. От 11-те метра хладнокръвие демонстрира Иван Тилев и нашите поведоха. 

Въпреки че бяха с човек по-малко, германците натиснаха здраво, а със страхотни изяви се отличи вратарят на Левски Димитър Шейтанов. Но и той капитулира в 48-та минута, когато Сам Шрек изравни за 1:1. 

До края нашите момчета удържаха равенството, а в 70-та минута и те останаха на терена с десет души, след като беше изгонен Калоян Кръстев. В крайна сметка мачът завърши 1:1 и така малките "лъвчета" имат всички шансове да се класират на Европейското в Азербайджан през месец май. 

В момента те имат две точки в актива си след хиксовете с фаворитите Холандия и Германия. Ако спечелят последния си мач с тоталния аутсайдер в групата Словакия, който вече има две загуби, а Бундестима и "лалетата" излъчат победител, нашите момчета са на финалите. Дори и при равенство в другия двубой, ако българите бият с два гола разлика словаците, те пак продължават напред. 

Дори второто място в групата дава квота на момчетата на Викторио Павлов в Азербайджан, тъй като вече има отбор, който ще е с по-малък актив сред вторите в класиранията досега - Испания. Иначе за турнира се класират осемте победители в групите, плюс седемте най-добри втори, сред които нашите със сигурност ще се наредят, ако бият Словакия. 

Класирането в групата в момента: 

1. Германия 1 1 0 6:2 4 точки

2. Холандия 1 1 0 2:0 4 точки

3. България 0 2 0 1:1 2 точки

4. Словакия 0 0 2 1:7 0 точки