Защитникът на Лудогорец Витиня определи Португалия за фаворит в утрешната контрола срещу България в Лейрия, но предупреди сънародниците си, че могат да бъдат изненадани от съперника, ако не играят максимално концентрирано.

Българският отбор "в момента е в процес на изграждане, с футболисти с отлични качества, които търсят поле за изява", а всяко подценяване може да изиграе лоша шега на тима на Фернандо Сантош, смята левият бранител на разградчани, който играе петия си сезон в шампиона на А група.

"Португалия е големият фаворит, в това няма съмнение, но във футбола фаворитите не винаги играят добре и печелят. Португалия трябва да приеме този мач напълно сериозно. Сигурен съм, че българите ще се опитат да покажат, че също са силен отбор. Те ще направят всичко възможно да изиграят добър мач и да постигнат положителен резултат.", заяви 30-годишният бранител в интервю за "Луса".

Витиня определи съотборника си в Лудогорец Марселиньо, натурализиран бразилец, който ще дебютира за България, както и плеймейкъра на Спартак Москва Ивелин Попов, като ключовите играчи, на които португалците трябва да обърнат внимание.

"Ако Португалия подцени съперника, може да има проблеми. Българският футбол върви по добър път, развива се, хората тук правят всичко възможно, за да върнат това, което беше националният отбор преди години, когато участваше редовно на Световни и Европейски първенства", казва Витиня./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS