Старши треньорът на Анторозис Станимир Стоилов коментира изказването на селекционера Лотар Матеус след мача с Черна гора в Подгорица (1:1). Немският специалист заяви, че през първото полувреме футболистите са играли като предишния национален отбор. Преди съставът ни да бъде поет от Лотар Матеус, старши треньор на тима бе именно Станимир Стоилов.

„Сегашният национален отбор ми се водя доста страхливичък срещу Черна гора. Мисля, че при мен се опитвахме да играем футбол, въпреки че е грешно да делим националния отбор на сегашен и предишен. Това е отборът на всички българи. България е по-добрият отбор от Черна гора, въпреки че резултатите от двата мача показват обратното”, добави Стоилов.

„В момента нямаме отбор, на който да се надяваме, че може да се класира за голям футболен форум. Тепърва идват мачове с Англия и Швейцария, които трудно ще бъдат спечелени. Проблемът на националния отбор не е нито треньорът, нито футболистите, нито президентът на БФС. Проблемът е в самия футбол”, добави специалистът на пресконференция в София.

„Проблемите на българския футбол се задълбочават, те са отражение на действителността, закриват се школи, клубове, липсват качествени играчи и треньори.”

„В Кипър федерацията има пълната власт, тя решава всичко, нямаш право на мнение. Там можеш да коментираш съдийството, ако си достатъчно богат. Всеки един коментар струва 10 хиляди евро на съответното лице.Има и глоби за обидни думи от страна на ръководители към клубове. Според мен това е начинът да се нормализират нещата”, добави Стоилов.