Бившият старши треньор на Левски Станимир Стоилов обясни каква е ситуацията около пропадналия трансфер на Веселин Минев в Анторозис. Бившият играч на „сините” бе пред преминаване в Кипър, но въпреки това парафира с турския Анталияспор.

„С Веско Минев се бяхме разбрали окончателно още в петък. В неделя от Левски ми се обадиха и казаха, че той лети за Турция. Не се е случило нищо различно от българската футболна действителност – трудно е да си държиш на думата и да си коректен”, сподели Станимир Стоилов.

„В Левски трябва сериозно да се замислят защо нямат титуляр в националния отбор. А в школата на клуба нещата са приключили отдавна”, каза на днешния си брифинг в България Стоилов.

Той отговори на коментарите, че е изгонил от Левски две от сегашните основни фигури в националния отбор – Ивелин Попов и Иван Бандаловски. „ Бандаловски си тръгна преди аз да поема отбора. Попов пък беше в детско-юношеската школа, но избра да търси развитие в Холандия. Имам самочувствието да кажа, че аз имам голям дял при оформянето на Ивелин и в Литекс, и в националния отбор”, добави Мъри.

Според него в момента няма български отбор, който да влезе в Шампионската лига. „Мишел Платини ни отвори парадно вратите, а ние се блъскаме в колоните до тях”, образно завърши бившият наставник на Левски, Литекс и националния отбор.