„Пожелавам си първо да сме живи и здрави и след това да играем добре и да победим”, заяви един от основните футболисти на младежкия национален отбор Момчил Цветанов при отпътуването на тима за Австрия. Утре селекцията на Михаил Мадански се изправя срещу домакините в решаваща евроквалификация от Група 10.

„Не трябва да излизаме за равенство, защото то не ни устройва много. Трябва да търсим победата както там, така и в Ловеч. Ако не мисля, че можем да вземем максимума, няма да се качвам на самолета и да летя за Австрия”, категоричен бе Чико.

„Георги Миланов е много важна фигура за нашия отбор. Пожелавам му бързо оздравяване и по-бързо да се върне в игра, защото имаме нужда от него. В отбора обаче има и други футболисти, които чакат своя шанс и сега е момента да „захапят”, коментира отсъствието на съотборника си от Литекс бързоногото крило.

„С Любослав Пенев се видяхме на лагера. Той ни пожела успех. Сега го чакаме да дойде с нас, за да ни подкрепя”, лаконичен бе Цветанов за присъствието на новия национален селекционер в полета за Виена.

„Ние сме един доста добър отбор и най-вече сплотен колектив, който трябва да продължи по този начин. А фактът, че Любо Пенев е начело на представителния отбор може само да ни помага да растем”, каза още нападателят на Литекс.

„Гледахме австрийците. Те са затворен отбор. Високи момчета, които играят добър, бърз футбол и разчитат на контраатаки. Докато ние ще разчитаме на нашата бързина в атаката”, завърши Момчил Цветанов.