„С оглед на класирането и точковия актив, който имат всички отбори, мачовете с Австрия се явяват от изключително значение”, заяви младежкия национален селекционер Михаил Мадански на Аерогара София. Тази сутрин неговата селекция отлетя за Австрия, където утре излиза срещу домакина в битка за класиране на Евро 2013 в Израел.

„Още повече, че по същото време Шотландия гостува на Холандия. Не че ще има пълна развръзка след тези мачове, но доста от нещата в групата ще се поизяснят. Това са изключително важни мачове”, допълни специалистът.

„Винаги съм казвал, че ако един треньор съумее да влезе в главите на играчите си и разбере какво мислят, той ще е най-големият. Аз никога не се притеснявам толкова от противниковия отбор, колкото от нашия, защото ние винаги имаме настроение по време на тренировки и лагери, а като започнат мачовете понякога виждам други хора. Да се надяваме, че сега няма да се случи така”, коментира настроението в младежкия национален отбор неговият селекционер.

„Всяка точка, която се вземе в тази група, е добре дошла. Само да не е от Люксембург. Ако съумеем да вземем такава в Австрия и да ги победим в България, това ще е програма максимум. Но дайте да не правим сметки сега. Както казва господин Пенев: Събрали сме се да играем, а не да броим”, каза още Мадански.

„Имам една-две проблемни зони. Излизането на Георги Миланов доста ни затруднява и продължавам да се двоумя за тази позиция. Има време, ще решим”, реши да не избързва с обявяването на състава младежкият селекционер.

„Любослав Пенев е работил с голяма част от младежките национали и те го познават. Неговото присъствие е показателно, че част от футболистите от младежкия национален отбор по всяка вероятност ще бъдат прехвърлени в мъжкия отбор. Така че от тях си зависи – ако демонстрират не само желание, но и малко класа, сигурно ще попаднат в неговите планове”, коментира отпътуването на новия национален селекционер Любослав Пенев с младежкия тим за Австрия Мадански.

„Изключително ми се иска да заложим на бързина в атаката. Това може да е нашето предимство. Смятам, че австрийците действат в защита малко по-тромаво и мудно. Надявам се с нашите бързи нападатели да съумеем да ги изненадаме”, завърши Михаил Мадански.