Старши треньорът на младежкия национален отбор Михаил Мадански говори за двубоя с Холандия, завършил 0:5, при завръщането на отбора в София.

Господин Мадански, неочаквано идва тази тежка загуба от Холандия в момент, когато даже имахме надежди за класиране?

- Загубата си е загуба, тя вече е факт, моментът е неподходящ, от гледна точка на това, че отборът се беше посъживил напоследък, дълго време бяхме без загуба и съвсем заслужено вчера получихме добър урок и добър шамар, искам да добавя, че загубата ни беше напълно заслужена.

Доказателство ли е този мач, че когато дойдат двубоите на истината, нашите национални отбори все не съумяват да извлекат максимума?

- Не, този мач не е толкова показателен, защото моментът, в който го изиграхме, беше неподходящ за нашия отбор като цяло, нашите футболисти отдавна са излезли от игрова форма, повечето от тях не играят и по клубовете, и да си призная честно беше същинска мъка, и тренировъчния процес, и воденето на мачовете, отборът няма нищо общо с това, което беше есента.

Могат ли мачовете с Шотландия и Холандия да ви накарат да преосмислите бъдещето си начело но отбора?

- Аз за моето бъдеще съм спокоен, животът ми е свързан с футбола и ще остана да работя във футбола, а ръководството на БФС трябва да вземе решение, ако са доволни от моята работа и смятат, че може да продължим да работим заедно, аз не съм от хората, които лесно се отказват и да се уплаша от една загуба, защото въпреки всичко смятам, че отборът този път успя да се представи достойно, по-достойно от предните квалификации, до последно бяхме в играта, има противници, срещу които трудно можем да се противопоставим, срещу отборите от Топ 10 в тази възраст на този етап ние не може да се противопоставим.

Днес един от именитите български футболисти Петър Жеков призова да си подадете оставката. Какво ще му отговорите?

- Той е колосален футболен треньор, от доста време се заяжда с мен, премълчавам си, но може би в някой момент ще му отговоря, не съм от хората, които постоянно търпят да бъдат обиждани, но хубавото в цялата работа е, че той най-накрая се е научил да пише.

Защо смятате, че дълго време мълчаха, точно такива специалисти, които сега ви обвиняват?

- Те, мишоците винаги в такива ситуации изскачат от дупките, това не ме притеснява, абсолютно прави са хората да критикуват, но аз не смятам, че с един мач, може да отпишем доброто, което досега беше в този отбор.

Доволен ли сте от това, което направихте в този квалификационен цикъл?

- Не съм доволен, защото изтървахме чисти победи в мачовете с Австрия и Шотландия и този мач сега можеше, въобще да не го броим, но за съжаление, особено мача с Австрия тук ни изигра лошата шега в квалификациите.