Селекционерът на младежкия национален отбор на България Михаил Мадански заяви, че спечелването на 12-14 точки от отбора в квалификациите са напълно реална цел. С такъв актив тимът ни може да се класира на бараж за участие на Европейското първенство през 2013-а година в Израел.

"Спечелването на точка при гостуването в Австрия ще бъде добре само ако след това победим у дома. Ако си разменим две равенства, това ще бъде в полза на нашите конкуренти Холандия и Шотландия. Още при жребия казах, че с толкова равностойни отбори няма как да има ясно изразен фаворит за 2-ото място и очаквам пръскане на точките. Дано не съм прав, но излизането ни като претендент минава през победи”, допълни специалистът.

"Австрия обаче е добър отбор, имат добро поколение. Реално този отбор игра на Световното първенство за юноши, а преди това се класира 4-и на Европейското. Спокойно мога да кажа, че пропуснаха победата и срещу Холандия, и срещу Шотландия”, направи Мадански анализ на противника. На 10-ти ноември гостуваме на австрийците, а на 15-ти ги приемаме в Ловеч.

В края на кампанията пък българския състав завършва с две гостувания - на Холандия и на Люксембург. За младежкия национален селекционер обаче това не е проблем, защото смята, че Холандия по това време вече ще си е гарантирала първото място. От друга страна мачът е точно преди старта на Европейското първенство за мъже и някои от холандските младежи със сигурност ще бъдат включени в състава. Така че България се надява "на един доста по-приемлив вариант на холандския състав".

"Радвам се, че момчетата показват самочувствие на пресконференциите. Но по-важно е самочувствието да си личи на терена. Тези момчета имат потенциал, но до момента те са показали само добри игри и нищо повече. Обърнахме леко внимание върху себе си на спортната общественост. Но не бива да забравяме, че сме в квалификации, а тук точките са по-важни от добрата игра. Искам от момчетата да гледат по-скромно, защото в момента са далече от звездите и като постижения, и като игрови опит”, завърши Михаил Мадански.