Новият селекционер на националния ни тим по футбол Михаил Мадански заяви, че отношението към отбора е твърде отрицателно и това трябва да се промени. Специалистът говори на пресконференция, на която коментира състоянието на тима преди предстоящите два двубоя срещу Украйна и Уелс този месец.

„Това което ми дава спокойствие е, че виждам надежда и светлина в тунела с този отбор. Никога не съм си представял, че в националния отбор нещата могат да изглеждат така. Досега нещата отстрани изглеждаха, че отборът представлява една глутница от олигофрени. Това най-много ме обиждаше. Аз виждам едни добри футболисти, които са истински залог за бъдещето. Не искам да унищожаваме таланта, който имаме с празните си приказки“, откровен бе Мадански.

„Ако аз подпиша постоянен договор, никога няма да чуете нито една дума за некачествения материал. Никога и по никакъв начин няма да говоря, че футболистите са слаби. Не съм съгласен с някои колеги, които казват, че футболистите са слаби. Всичките млади момчета заслужават да играят в този отбор. На тях ще им бъде по-лесно да играят около играчи като Стилиян и останалите“, каза още той.

„Наистина съм непоправим оптимист. Оптимизмът ми идва от това, че в последните три години тренирам юноши и младежкия националния тим. Извинявайте, но от тук събралите се не съм виждал никой от вас на юношеските ни мачове, с изключение може би двамата журналисти от Дарик радио. Аз виждам наченки на някакъв футбол, на някакво развитие. Ако продължаваме да твърдим, че тези футболисти не стават, те ще си останат вечните таланти и вечните неразвити юноши. Познавам добре състоянието на младите играчи. Имахме сериозни разговори със Стилиян и той ми каза, че е приятно изненадан от това, което вижда“, сподели Михаил Мадански.

"Една година, година и половина ще бъде напълно достатъчна да се изгради стил на игра. Моята визия е следната – двама, трима от миналия отбор, които трябва да останат, говоря за възраст над 28 години, а останалите млади, които да бъдат налагани. Останалото е жесток риск."

"Миналата година по-това време получих тежката задача да водя отбора там срещу Уелс. Имаше вероятност да се подпише договор с чужденец, който можеше да не иска да води тима в двубоя Уелс. Още тогава видях потенциал. Аз не искам да се целуват по коридорите. Искам на терена да бъдат приятели. Да си подават топката не като врагове. Винаги ще има групички. Не е националният отбор този оазис, където всичко да върви идеално. В националния отбор има много силни характери. Не може един футболист да играе 100 мача и 10 години в Англия и да не е характер. Искам в този отбор да има позитивизъм, да има усмивки, за да може когато се наложи да отидем и на сватба."