„Не случайно пътувам с младежите, защото искам отблизо да се запозная с техните качества”, заяви новият национален селекционер Любослав Пенев, който отпътува с младежкия национален отбор за Австрия. Утре нашите излизат срещу домакините в решаваща евроквалификация.

„Със сигурност това ще ми помогне в по-нататъшния ми избор като национален селекционер. Едно е да ги наблюдаваш по телевизията в отделни мачове, а съвсем друго е да ги наблюдаваш на тренировки и директно на стадиона”, добави Пенев-младши.

„Късметът трябва да си го донесат те по принцип. Наблюдавах две-три тренировки на младежите тези дни. Радва ме това, което видях. Сигурен съм че ще постигнат победа – важна, за самочувствие и все пак имаме шансове за класиране. Жребият и групата са тежки, условията за класиране също, но мисля че момчетата ще се справят”, категоричен бе бившият треньор на ЦСКА и Литекс.

„Разбира се, че бих вдъхнал кураж на отбора, но колкото ми позволи техния старши треньор Мишо Мадански. Все пак той е прекият началник на момчетата и всичко зависи от него. С каквото мога ще помогна, аз съм на разположение. Засега не мога да ви кажа дали съм набелязал някой от отбора. Наблюдавам ги”, каза още младия специалист.

„Това е мач срещу силен съперник и не трябва да играем със страх или да се плашим. Просто трябва да разгърнем целите си възможности. Това е важно за тяхното израстване. Те тепърва навлизат в големия футбол. Определено имаме шансове срещу Австрия”, завърши Любослав Пенев.