Аян Садъков, който изведе младежкия национален отбор срещу Люксембург, при отсъствието на Михаил Мадански, сподели след победата с 3:2, че драматичният финал на срещата се дължи най-вече на липсата на концентрация и мобилизация.

В даденото от съдията продължение, след центриране от корнер, Мартино вкара втори гол за Люксембург. Нервите на вратаря Пламен Илиев не издържаха и той се спречка със съперников футболист. Безкомпромисният рефер показа директен червен картон на българския страж.

„Първо, доволен съм от трите точки. Видяхте сами по време на мача, в момента, когато играеш добре, всичко върви както трябва, вместо да вкараме 2-3 гола, допуснахме изравняване. На всеки може да се случи това. Хубавото е, че не преклонихме глава, а продължихме. През по-голямата част от мача нашият тим беше по-добрият. За жалост, след като вкарахме третия гол, момчетата си помислиха, че мачът е свършил“, сподели Аян Садъков.

„Това трябва да им бъде като обеца на ухото, защото мачът се играе докато съдията не свири край.“

„Не мога да коментирам края на мача, защото не видях. Жалко, че този вратар, с толкова добри качества, си изпусна нервите. Жалко е, когато има фенове, които да освиркват и псуват даден играч, както се случи днес“, сподели помощникът на Садъков.

„Сега момчетата имаха възможност да покажат, че заслужено са повикани и че имат място в националния отбор. Имаше моменти, когато видяхме на косъм, няколко играчи дори се оплакваха по едно и също време от травми на този тежък терен“, уточни още специалистът.