Италианската журналистка от Sky sport Италия Вероника Балдачини се съгласи да даде специално интервю за Гонг с нейните очаквания за мача срещу България и подробностите около напрежението, свързано Марчело Липи.

„България е един млад отбор, но с много добри физически възможности. Това, което помня от мача в София е, че играхте добре и затруднихте максимално Италия. Със сигурност в момента Марчело Липи и целият италиански отбор се страхува от българския, защото не се намира в най-добра форма. Липи осъзнава, че може да бъде доста затруднен. Все пак не трябва да забравяме, че България разполага с Димитър Бербатов, който е футболист от световна класа. Всички осъзнаваме, че в момента в националния отбор на Италия няма такъв като Бербатов”, каза Балдачини.

Тя коментира и положението на Марчело Липи и дикусиите, които се водят около него, свързани с играта и състава. „Със сигурност Липи е подложен на дискусия. Никой не може да му отнеме това, което е направил в първия си цикъл като селекционер и донесената световна титла. Всички обаче виждат, че Италия не играе добре и не забавлява хората. Това е проблем. Факт е, че технични футболисти и такива с фантазия и креативност остават извън състава, защото Липи има друго виждане за играта и не ги вика в националния отбор”, допълни още журналистката от Sky sport Италия.

Вероника Балдачини допълни още, че тифозите искат забавление, а не резултати. „След световната титла е ясно, че не може да се постигне още много. Вероятността да се повтори този успех е твърде малка. Това е причината хората да искат достойно представяне от световния шампион и забавление за феновете”, завърши красивата журналистка.