Венцислав Христов донесе трите точки за България с решителен гол в последните минути за победата ни с 2:1. Христов се появи на терена като резерва, малко преди това.

„Хубаво усещане. Изключително съм радостен. Посвещавам гола на сина си, който се роди преди месец и се радвам, че оползотворих усилията на целия отбор. Ако изпълняваме докрай указанията на старши треньора ни, ще бъдем още по-добри.

„С оглед на тежкия терен, се справихме, важното е, че спечелихме. Имаме сили за нещо голямо. Надявам се да се класираме на едно от първите две места с директен излаз за еврофиналите. Но ще играем мач за мач, очакваме победа и в следващата среща.“ , заяви щастливият голмайстор на решителното попадение за България.

„Дали съм доволен, че отбелязах? Да, аз затова влязох на терена – за да помогна на съотборниците си и за да отбележа за България. Всяка трудна победа е по-сладка. Въпреки лошия терен, който домакините осигуриха, моите колеги се справиха през целия мач.“

„Всяко начало е трудно и когато започнеш с победа, това ти дава увереност за следващите сблъсъци, които няма да са никак леки. Когато играем със самочувствие, можем да постигнем много.“

Ивайло Йовчев, специален пратеник на Дарик радио в Баку, Азербайджан