Кристиано Роналдо със сигурност ще започне срещу България, убедени са пратениците на големите португалски спортни медии в Лейрия. Днес от 22.45 часа „трикольорите” излизат срещу Португалия в приятелска среща на стадион „Магаляеш Песоа”.

Репортерите на „A Bola”, “O Jogo” и португалската национална телевизия RTP, която ще предава мача изразиха увереност, че мегазвездата на световния футбол ще започне мача от самото начало и няма да бъде пазен за следващата контрола на „мореплавателите” срещу Белгия, на 29 март отново в Лейрия.

Нападателят на Реал Мадрид ще бъде използван от селекционера Фернандо Снатош на върха на атаката, а не отляво, каквато е коронната му позиция в „кралския клуб”. По крилата Роналдо ще бъде подпомаган от защитаващият цветовете на турския Фенербахче Луиш Нани и звездата на Брага Рафа Силва.

На вратата за Португалия ще стартира стражът на Спортинг Руи Патрисио. Пред него двойката централни бранители ще бъде изградена от съотборникът на Роналдо в Реал – Пепе и още един играч на Фенербахче – Бруно Алвеш. На десният бек ще бъде поставен Седрик от Саутхямптън, а отляво ще действа Елизеу от Бенфика.

Халфовата линия на Португалия ще бъде съставена изцяло от играчи на Спортинг. Уилям Карвальо и Адриен Силва ще бъдат опорните полузащитници, а Жоао Марио ще играе зад Кристияно Роналдо.


Ивайло Йовчев, специален пратеник на Дарик радио в Португалия