Италианските телевизионни мрежи не благоволиха в събота вечерта да покажат дори за секунди головите кадри от мача в Дъблин. Коментарите не бяха посветени толкова на победата на Италия срещу Черна гора в Подгорица, колкото на темата, която цяла седмица не слиза от медийното пространство на Апенините - защо Антонио Касано няма да играе в родния си град Бари срещу ирландците на 1 април, пише БТА.

Анализ на двубоя Ирландия - България прави днес вестник "Гадзета дело спорт".

В последните си изяви "детелините" на Дон Джовани (Трапатони) от Милано често получаваха голове още преди да са завършили загрявката. Този път само за 40 секунди гардеробът Дън, който се беше наместил до страничния стълб на вратата на

Иванков, подпря отблизо с глава в мрежата след изпълнението на Хънт от наказателен удар.

За десетина минути Ирландия бе на върха в класирането (в група 8). Но минутите изтичаха и отборът на Стоилов набираше смелост, за да създаде между 27-та и 44-та минути три отлични голови възможности в полето пред Гивън.

Най-напред чрез Георгиев след изключителна акция на Манолев отдясно, а после чрез Рангелов и Попов, но липсваше точният прицел.

България се завърна на терена (след почивката) с Димитров на мястото на Попов и изглеждаше още по-активна от първите 45 минути. Кишишев опита в 54-та минута отдалеч и за малко пропусна вратата на Гивън, пише още "Гадзета дело спорт".

Следват и някои интересни коментари на читатели.

Трап, трябва да биеш Италия в Бари и да ни помогнеш да преосмислим нашия национален тим, който е зле ръководен и не подлежи на оценка поради липсата на съперници в група с много слаби отбори, призовава един фен.

Ако Трап спечели в Бари, да речем с едно хубаво 2:0, тогава имаме някакъв шанс Липи да преразгледа концепцията си или това да направи някой от футболната федерация. Разбира се, ако Италия спечели, Липи ще каже, че побеждава и без Касано.

Ако загуби, ще стовари вината върху вестниците и публиката в Бари за това, че са създали лош климат, предупреждава друг привърженик на "адзурите".