Куп турски мениджъри ще присъстват на контролата на България със Саудитска Арабия днес, довериха от българския лагер. Мачът е в Истанбул и започва в 18:30 часа.

 

Очаква се на мача да присъстват съгледвачи на трите големи в турския футбол - Галатасарай, Бешикташ и Фенербахче, още повече че контролата ще бъде под носа им. Основен интерес за тях е правещият страхотни игри с екипа на Газиантепспор Ивелин Попов. На мача ще присъства и неговият треньор Кавказ Толунай.

 

Мениджъри на по-скромни тимове в турската Суперлига пък ще се оглеждат за играчите от А група. Спарингът със саудитите ще стартират три от тях - Павел Виданов, Йордан Милиев и Петър Занев, а голяма част от играещите в родното първенство ще се появят в хода на мача.

 

България повъзвърна загубените си позиции на турския футболен пазар в последната година. Трансферите на Николай Димитров и Георги Сърмов от Левски в Касъмпаша, и на Ивелин Попов от Литекс в Газиантепспор са накарали местните футболни агенти да се поразтърсят за още нещо качествено от българската А група.