Бившият футболист на Несебър и Нефтохимик Трайо Грозев играе футбол в Малта, държавата, с която България се среща тази вечер в световна квалификация. Той играе в Луксол Сейнт Андрюс, като преди това е бил и в друг тим.

Трайо става голмайстор на втора дивизия в Малта, а сега е начело при реализаторите и в първа малтийска дивизия. Вкарал е 19 гола от 21 мача, а неговия Луксол заема 4 място в класирането.

„Играя от година и половина в Малта, заяви за Gong.bg Трайо Грозев. Да дойда тук ми помогна Недялко Москов, който ми е приятел и мениджър. А и е президент на ФК Ахелой. Често идва да гледа мои мачове в Малта. В нападението на Луксол ми партнира друг българин, Румен Кереков, а дотук имам 19 вкарани гола. Има още двама българи в първенството на островната държава – Мартин Деанов и Кирил Александров. Сега всички в Малта чакат гостуването на България. Да ви кажа честно, надяват се да откраднат нещо в София, а и имат самочувствието да го направят. Ако не им вкараме ранен гол, мачът няма да е лесен.”

Трайо сподели, че в Малта са много респектирани от Димитър Бербатов и са доволни, че той не играе за националния тим на България.

„В Малта много популярни са Димитър Бербатов и Валери Божинов, споделя Грозев. За първият знаят,че не играе за България, а за втория не пропускат да споменат,че е тръгнал оттук за големия футбол. Това, че мачът е без публика, ги амбицира да говорят за вариант да вземат и трите точки от мача. Тук пишат, че ако играят както срещу Италия могат и да победят в София.”

Трайо Грозев вляво с мениджъра му Недялко Москов

В Малта чакат и мача с Италия, който е във вторник, но срещу България излизат с най-доброто в момента.

„За мен Богданович и Мифсуд са им най-добрите, заяви Грозев. Те ще играят за победа, но към сигурен, че ще са доволни и на равен в София. В нашия отбор непрекъснато говорим за мача. Имам съотборник, който е играл навремето с Бербатов и само ни повтаря, че без Митко сме нямали шанс срещу Малта.”

Трайо Грозев прогнозира победа с 1:0 за България срещу Малта.