Селекционерът на младежкия национален отбор Антони Здравков беше изключително доволен от учебната игра с мъжкия състав на България. В този двубой той пусна някои момчета, които досега не бяха играли за "лъвчетата" и сподели, че част от тях са оставили много добри впечатления. 

"В пълна сила важи и за нас като треньори на младежите и за самите момчета това, което обяви и Хубчев. Това, което може би трябваше да представлява отборът, особено през второто полувреме, не се получи, защото имаше доста неопитни момчета в състава", заяви Здравков и продължи.  

"Това беше и целта на лагера, за да можем да видим играчи, които по-рядко се появяват. Смятам, че една голяма част от тях показаха на моменти добри качества, но в други моменти показаха и леко стъписване, което е нормално. Основата на отбора я има и се надявам да направим един боеспособен състав." 

"Определено това не е гръбнакът на тима, двама души от Ботев нямаха възможност да участват и не бяха повикани, говоря за Антонио Вутов и Серкан Юсеин, които ще дадат още класа на състава", сподели селекционерът на младежите и добави, че има още няколко футболисти, които попадат в сметките му занапред.  

"Имаше и играчи с контузии, които отпаднаха. Има още 7-8 момчета в този състав, както и играчи от юношеския, на които през март им предстоят мачове. Така ще имаме още доста добри попълнения, които да можем да ползваме."

"Имаше футболисти, които показаха самочувствие и характер, защото е едно да играеш в клубния си състав, друго е в националния отбор, тук отговорността е доста по-голяма. Но някои от дебютантите дадоха заявка да ги викам и занапред", сподели още Здравков и накрая говори за правилото за играч до 21 г. в мачовете в елита, което беше премахнато за този сезон. 

"Заявявал съм неведнъж, че специално за младежкия и юношеския национален отбор правилото за играч до 21 години в първенството беше перфектно, дори когато те играеха и по задължение. Точно тогава младежкият национален отбор играеше най-силно, когато това правило беше в действие", завърши селекционерът на младежките национали.