Юношата на Ботев и футболист на Майнц Тодор Неделев почти сигурно ще получи повиквателна за националния отбор преди двубоя с Норвегия. 

Очаква се в близките няколко дни Ивайло Петев да обяви имената на футболистите от чужбина, които ще попаднат в плановете му за предстоящите квалификации. 

Преди няколко дни треньорът на Майнц обяви, че Неделев се развива доста добре и нищо чудно скоро да попадне в сметките на първия отбор. За момента българинът играе предимно в контроли или втория тим на немците.

Почти сигурно повиквателна ще получи и Христо Златински, който от скоро играе в чужбина. Бившият футболист на Лудогорец защитава цветовете на Университатия Крайова и дори вкара гол. Ивайло Петев има сериозни проблеми с избора си за вътрешни полузащитници и Златински със сигурност ще попадне сред избраниците му.

Вероятно повиквателна ще получи и Валери Божинов. Нападателят игра срещу Италия, но не попадна в плановете на националния селекционер за мача с Малта. 
След силните изяви в Партизан Божинов отново връща доверието към себе си и ще бъде на разположение за двубоя с Норвегия.