Селекционерът на Турция Фатих Терим демонстрира уважение към българския национален отбор въпреки убедителната победа снощи с 4:0 в контролна среща. Той добави, че неговите футболисти просто са имали повече шанс, след като са вкарали три бързи гола.

"Не се заблуждавайте. България направи 2:2 с Италия, което няма как да е случайно. Имахме късмет да вкараме три бързи гола, които решиха срещата. Още повече, че става дума за контролна игра, където мотивацията не е като в официален двубой. Но аз съм доволен как нашите футболисти се наслаждаваха на футбола. Сега ни чака трудно гостуване в Казахстан и от тази гледна точка тестът с България беше много на място. Вероятно в Казахстан ще бъде и много горещо, около 30-35 градуса, каза още опитният специалист, цитиран от вестник Милиет.

"Щастлив съм, че спечелихме един доста специален мач за нас. За първи път националният отбор игра на стадион Реджеп Тайип Ердоган, но проблемът идва от това, че тези срещи са в края на сезона. На някои футболисти им се събират 50-60 мача, което не е малко. "Грябва да се знае, че срещата с Казахстан след 4 дни ще бъде от съвсем различен характер. Нашият голям проблем е, че тези играчи, които са тук са единствените, на които мога да вярвам, че ще демонстрират ниво. Ако няколко от тях се контузят, ще се изправим пред сериозни проблеми. Попитан как би коментирал играта на Хакан Чалханоглу, който вкара два гола, Терим отговори: Никога не съм изпадал в крайности за неговата игра. Но понякога прави специални неща на терена. Ние с него имаме разговор, че когато се налага, ще играе на други позиции, които не обичайните му".