Българският национален отбор по футбол загуби с 0:4 от Турция в контролна среща, играна в Истанбул.

Това бе първо поражение за Ивайло Петев начело на "трикольорите", но отборът ни продължава да няма и победа в трите му мача, откакто пое ръководството. В проверките България все още няма и отбелязан гол.

В петък, родните национали гостуват на Малта в мач от европейските квалификации. България е с пет точки в група Н, на четвъртата позиция.

Петев заложи на Божидар Митрев на вратата и на Илиан Мицански на върха на атаката срещу Турция. Първото полувреме бе интересно, и имаше доста положения, макар и повечето пред вратата на Митрев. Все пак и нашият тим имаше своите ситуации, а най-чистата се откри пред Владо Гаджев, който нацели греда в десетата  минута.

Турският тим изглеждаше по-опасно в първите минути от срещата, докато България действаше по фланговете, предимно отдясно, в опитите да създаде голова възможност. Хакан Джалханоглу бе най-активният футболист на домакините, като бе в основата на всичко интересно пред Митрев.

Стражът на България бе тестван доста често, но се справи отлично и отрази всички удари към себе си преди почивката.

В 43-та минута Илиан Мицански успя да прати топката в мрежата на Турция, но бе в положение на явна засада.

Бурак Йълмаз, Мехмет Топал и Селчук Инан се появиха на почивката за Турция, а Петър Занев замени контузения Йордан Минев.

Още в 49-та минута турците поведоха, с попадение на Джалханоглу. От пряк свободен удар, той прати топката силно и технично покрай стената, в левия ъгъл на вратата на Митрев.

Само за пет минути турците нанизаха и второ попадение, след груба грешка в българската защита. Митрев подаде към Бодуров, а бранителят върна към стража, който от своя страна не успя да овладее и остави Джалханоглу да вкара за 2:0.

Още една грешка направи 3:0 минута по-късно, когато Арда Туран намери Бурак, с подаване отляво, и той от непосредствена близост реализира. 

Ивайло Чочев и Александър Тонев влязоха на местата на Владимир Гаджев и Станислав Манолев в 60-та минута. Георги Терзиев замени Николай Бодуров малко по-късно, но Турция продължи да доминира тотално.

Ивайло Петев пусна в игра и Кристиан Малинов, и Радослав Димитров в заключителния четвърт час от двубоя, но темпото сериозно спадна, както и организацията.

Бурак Йълмаз оформи крайното 4:0 в 80-та минута, с втория си гол в мача, след хубава комбинация на турския тим.

Турция продължи да обстрелва вратата от всякакви положения, и Селчук и Бурак имаха още ситуации пред Митрев, но в крайна сметка всичко завърши при 4:0. 

Най-интересните моменти можете да си припомните в Livescore секцията на Gong.bg