Защитникът на националния отбор Страхил Попов заяви, че явно има някакъв психологически проблем в тима.

След загубата с 0:3 от Швеция, Попов заяви пред БНТ: "Добро първо полувреме за нас, играхме по-добре от мача с Франция. И психологически момент, отбелязват ни, ние изпускаме, те ни вкарват втори, и после свършва полувремето. Влияят много такива моменти. Не мога да кажа, че тотално ни обезвери, но определено повлия този гол. Този път всички се вложиха максимално. При 3:0, вече доста трудно може да се мисли за положителен развой. И късметът не бе с нас. Има положителна страна, играхме по-добре. Но всички трябва още да работим в клубовете си, защото хората са негативно настроени към нас."

"Всеки трябва да гледа първо собствената си игра, ако го прави, ще даде положително отражение и на отбора. Нормално е различните футболисти да са на различно физическо ниво, но в националния отбор трябва да се напасваме," каза още Попов.

"Явно има проблем психологически. Гледам двата състава, и не мога да кажа, че са по-добри футболисти от нас. Да, играят в западни отбори, все пак са Швеция, но не мога да кажа, освен че уплътняват по-добре терена от нас, не са по-добри футболисти," завърши бранителят.