„Нямам никакво намерение да коментирам изказванията на президента на Славия Венци Стефанов. Тази песен я слушаме много отдавна. За мен той е футболно неграмотен човек,” каза селекционерът на българския национален отбор Станимир Стоилов след днешната тренировка на „трикольорите”.

„Причината да говори така по мой адрес, е още от 2007 година, когато бях временен треньор на националния отбор. Явно на него трябва по-често да му вдигаш телефона, за да се чувства спокоен,” обясни Мъри.

Станимир Стоилов заяви, че Пламен Николов ще пътува утре с отбора за Малта. Защитникът напусна по-рано днешната тренировка, и не е напълно възстановен от прекарания наскоро грип. „До мача има 48 часа, така че Пламен пътува със сигурност с нас, и на място ще преценим, дали е готов да играе и колко ще играе,” каза наставникът.

Запитан дали в съблекалнята вчера са били обсъждани премиите за евроквалификациите, Стоилов бе категоричен: „Премиите се обсъждат с президента на БФС Борислав Михайлов.”

Защитникът Станислав Манолев заяви пред репортери, че не е на 100% готов, но може да вземе участие срещу Малта, ако му бъде гласувано доверие. Бранителят на ПСВ Айндховен, заедно с Пламен Николов, имаше грипни симптоми, и лежа няколко дни в болница, но бе изписан и се готви наравно със съотборниците си в националния.