Бившият национален селекционер Станимир Стоилов призова да не се правят генерални оценки за представянето на "трикольорите" в предстоящите световни квалификации, само от загубата от Япония с 2:7 в контрола от "Кирин Къп".

Наставникът на Астана бе категоричен, че след като се направят анализи, националите ще имат по-успешна кампания в пресявките за Мондиал 2018.

"Не мисля, че това е лицето, което България ще покаже в квалификациите за Световното първенство. Първо, треньори и футболисти ще си направят нужните изводи, и ще изглеждаме по коренно различен начин. Това са дълги полети, разлики в часовете, много от футболистите отдавна са в почивка, мислят за лято и море. Второ, мотивацията вече не е на същото ниво, както с Португалия и Македония. Трето, Япония има изключително силни футболисти, мотивирани, и защото са домакини. Още повече, че вече загубиха от нас предния път. Не мисля, че има защо да се създава паника или напрежение около треньори, футболисти," заяви Стоилов за Гонг.

"Имаме си нашите проблеми, които вярвам, че треньорите ще си ги решат. Националният отбор трябва да се подкрепя, аз съм 200% убеден, че в квалификациите отборът ще изглежда по коренно различен начин," добави Стоилов. "Най-добре да забравим този мач, той е само проверка. Важното е да направим анализите и изводите."