Президентът на Славия Венцислав Стефанов не пропусна да разкритикува Станимир Стоилов и Наско Сираков след поражението на националния отбор с 1:4 от Кипър.

„Когато фактите говорят и боговете мълчат. Тези две момчета ги познавам и двамата, защото те минаха през Славия. Единият беше много добър футболист, направи Славия шампион със своите голове. Но като треньор не става. А другият, само влачеше крачето и мрънкаше за пари. И след като в Славия, където им се осигурява спокойствие за работа, се провалиха, какво да говорим тогава за националния отбор”, коментира ситуацията Стефанов в интервю за Канал 3.

„Двамата нямат качества, а освен това има и лични интереси. Не можеш да се гавриш с националния отбор. Сега като ни бие Грузия в сряда в София, ще чакаме Фарьорските острови да ни поканят за контрола.”

„Те са го обърнали на съюз на ибрикчии (б.а.- в османския период ибрикчията отговарял за личната хигиена на султана). Уважавам Боби Михайлов много, но едно време при Иван Славков нямаше ибрикчии, въпреки че всички се скъсваха да го критикуват.”

„Преди време нарочно не пускаха Благой Георгиев като титуляр, но смятам, че Благо се раздаде максимално срещу кипърците. За мене решението е да се назначи един селекционер от чужбина, който да бъде безкомпромисен и принципен. И трябва да изрине всички, които нищо не разбират, но са там - на паничката. И така да се гради нещо ново”, каза още босът на Славия.

Малко преди това Стефанов намекна, че отговорникът за националните отбори е искал повишаване на заплатата си за поста, който заема, тъй като била малка.