Директорът на националните отбори Наско Сираков се спря пред журналистите на Летище София. Тимът ни се прибра в късния следобед от Лондон. Вчера момчетата на Станимир Стоилов записа поражение с 0:4 от Англия в първия си квалификационен мач за Евро 2012.

Според новите правила на БФС играчите нямат право да говорят с репортерите на аерогарата, но за сметка на това треньорският щаб даде кратки изявления по повод представянето на отбора ни на „Уембли”.

Според Наско Сираков по-важното е сега тимът да се съсредоточи върху двубоя с Черна гора във вторник, тъй като евентуална загуба тогава би била равна на катастрофа за отбора.

„Изводите ще се правят тепърва. Крайно разочароващо за мен е цифровото изражение на мача. До 70-та минута не мога да бъдат недоволен. Съжалявам, че тези момчета, по този начин, пропускат възможността срещу Англия, да не вземат максимума. Рухваме за 20 минути, само защото някой решава, че тактическата дисциплина не трябва да се поддържа. Престъпление е Англия да ти вкарва на контраатаки”, сподели Сираков.

„Не е страшно, че сме загубили от Англия. Не е реален този резултат. Аз говоря като представяне от футболна гледна точка. Създаваме положения и не реализираме. Най-нормалното нещо е да загубиш, след като не реализираш положенията си на Уембли”, добави шефът на националните тимове.

„Всичко друго освен победа срещу Черна гора, ще е катастрофа. На този етап мислим само за мача във вторник. Ако ние спечелим следващия си мач, вратите към европейското няма да бъдат затворени. Мисля, че ако играем по този начин срещу Черна гора, няма да загубим”, завърши Сираков.