Директорът на националния отбор Наско Сираков заяви след равенството 1:1 на България с Ейре в Дъблин, че отборът засега е запазил шансовете си да се класира на второ място в Група 8.

„Мисля, че това е добър резултат, най-вече за самочувствие на момчетата, които искаха през всички 90 минути да победят. Щеше да е несправедливо, ако загубим, но не мисля, че сме направили нещо грандиозно, просто съхранихме шансовете да се класираме на второто място в групата”, сподели Наско Сираков след двубоя.

„Мисля, че в нито един момент по никакъв начин не си пролича разлика в поведението на играчите, особено след изравняването. Тръгнахме по възможно най-лошия начин - с гол в началото. Според мен имаше няколко тенденциозни съдийски отсъждания. Колкото до ситуацията с Живко Миланов, според мен беше повече нарушение в наказателното поле, отколкото симулация”, добави директорът на националните отбори.

„Митко Макриев се бори, представи се на добро ниво, направи всичко възможно, за да победи, но не може да се искат чудеса от човек, който влиза за първи път в този състав”, добави Наско Сираков.

„Не бих позволил да рискуваме здравето на който и да е играч. Дай Боже, да се оправи Божинов за следващия двубой. Пред него има достатъчно мачове в бъдеще, не знам дали ще е готов.”

„Необходимо е да забравим този мач още тази вечер. Трябва да победим Кипър, но нашият отбор е показал, че трудно играе два мача в четири дни, но трябва да променим тази тенденция”, завърши Наско Сираков.