Българският футболен национал Симеон Славчев заяви, че целта пред „трикольорите“ е класиране за следващия голям форум. Славчев коментира успеха на „лъвовете“ над Саудитска Арабия с 1:0, като не скри, че се радва, че отборът е приключил годината с победа.

„Старахме се да играем по-различно отпреди, да не чакаме на контра. Нашата идея бе да играем футбол, да държим топката. Мисля, че успяхме, второто полувреме намалихме оборотите, но най-хубавото е, че завършихме с победа и то срещу участник на Мондиала“, започна Славчев.

„От първия ден Хубчев ни каза, е иска да играем футбол, да държим топката. Имаме цел и всички искаме да се класираме на следващия форум“.

„Ние тренирахме само пет дни. Да държим топката, да разиграваме. Мисля, че до някаква степен се справихме добре, а първата част много добре. Трябва да надграждаме. Има отбори с класи над нас. Ние трябва да вървим стъпка по стъпка и да играем добър футбол“, добави полузащитникът.

„Градът (Лисабон) е специален за мен. Феновете ме разпознават, исках да играя на този стадион, имам три мача тук и три победи. Ще се радвам да остане тук, но това вече е друга тема“, завърши Симеон Славчев, който е собственост на Спортинг Лисабон.


Ивайло Йовчев, специален пратеник на Дарик радио в Лисабон