„Нашата цел е от четирите срещи до края на квалификацията да вземем 12 точки и да се класираме първи в групата”, заяви младежкият национален селекционер Михаил Мадански преди евроквалификациите с Дания и Словения в Стара Загора. На 15 ноември сме домакин на „червения динамит”, а на 19-ти приемаме словенците.

„Оказа се, че Дания е наистина един доста силен противник. Първоначално си мислехме, че Русия е основен фаворит за първото място, но това което виждаме сега от Дания, наистина е впечатляващо – това се очартава като най-сериозния ни мач в групата”, каза още селекционерът на младежите.

Той шеговито разкри и очакванията си за тази среща: „Очаквам да има мач! Стадион, публика... Желанието ми е да победим! Защото желанието е едно, а очакванията съвсем друго нещо. Излизаме за две победи. Надявам се, че с хората, които се надявам да дойдат, ще се вдигне сериозно класата на отбора. Оттам нататък, всичко зависи от нашите крака и глави, т.е от футболистите и от треньорския щаб!”

„Надявам се присъствието на Георги и Илия Миланови, на Георги Терзиев и Симеон Славчев, значително да подобри класата на отбора, да вдигне сериозно конкуренцията в тима. Това са хора, с които аз съм работил, дал съм им шанс, дебютираха при мен и в юношеския, и в младежкия, а някои и в мъжкия национален отбор. Надявам се да изпитваме взаимно удоволствие по време на трениорвките”, коментира Мадански присъствието в тима му на играчите, които вече са част и от представителния тим на България.

„Доста често контактувам с Георги Миланов. Не е изразил мнение, че ще има натрупана умора в него от мачовете с ЦСКА в руското първенство и Шампионската лига. Добре знаете, че в последните 3 месеца не излизаше от фитнеса и е подготвен на ниво да играе мачове в цикъл сряда събота. Още повече, че той играе по 60-70 минути, така че с него няма да имаме никакви проблеми”, добави специалистът.

„Изключително съм доволен от факта, че играем в Стара Загора. По време на предишния лагер ние попаднахме в истински оазис – добри условия за подготовка, за тренировки, добро отношение от местната футболна общественост и от феновете. Смятам, че това е правилното решение за младежкия национален отбор – да гостува на различни градове в България, за да могат хората да се радват на този представителен тим”, завърши Михаил Мадански.