„В сравнение с големите европейски футболни страни ние сме като братчетата на Гаврош!” - по този начин започна пресконференцията си наставникът на младежкия национален отбор Александър Станков.

Утре от 18 часа приемаме Португалия в мач от 3-та квалификационна група за Европейското първенство през 2009 година в Швеция.

„На базата на какво са нашите претенции да се класираме винаги на световно и европейско първенство, нашите клубове да са в групите на Шампионската лига и на УЕФА? Сигурно на базата на това, че децата ни тренират при условия, в които сигурно не се подготвят и сомалийчетата. Базите ни не стават, нямаме един нормален стадион, в А група има футболни президенти с по 40 лева в джоба. На базата на това ли са ни големите претенции? Заслужаваме си мястото, на което сме в момента. А то е, че сме доста далеч от истината.”, разпалено обясняваше Станков.

„Не се притеснявам за поста си при евентуален неуспех срещу Португалия утре. Колкото и нескромно да звучи от моя страна, аз мисля че си върша добре работата. Ще изпълня договора си към БФС, който изтича в края на годината. Освен това имам и достатъчно предложения за работа”, заяви селекционерът на младежите.

Той добави, че загубата у дома от Черна гора, с която стартирахме квалификациите е недопустима. „Реалностите показват, че Португалия и Англия са по-класни от нас. След като изтеглиха жребия, воден от емоция, от доброто ни представяне в предишния квалификационен цикъл и с цел да вдъхна кураж на футболистите обявих, че сме фаворити. Нищо не е свършило и ще се борим докрай”, заключи Александър Станков.