Селекционерът на младежкия национален тим на България Александър Димитров направи интересен коментар след загубата на „трикольорите” с 0:1 от Сърбия в европейска квалификация, играна на стадион „Салвия” в София.

„Много сме разочаровани от тази загуба. Не заслужавахме да загубим, момчетата страшно много се постараха. Дадоха всичко от моментните си възможности. Жалко за тази загуба Не трябваше да губим, имахме и шансове дори да спечелим. Футболът затова е интересен.

Отдавам пропуските на малшанс. Постараха се момчетата, но на този етап това успяха да направят.

Позитивите са, че в този мач играхме малко по-добре в защита. Има характер, емоция, раздаване. Има дух, има колектив, има всичко, но няма късмет.

Бъдещето за играчите е да играят повече в клубовете си. В момента само 6 човека са твърди титуляри в отборите си е А група. Играят ли имат голямо бъдеще, ако не играят, нищо няма да стане.

Трябва да работим в тази посока, тази загуба да не повлияе на играчите за мача с Латия. Това им казах преди малко, пред нас има два пътя - да изберем българщината, да умираме и да се обвиняваме един друг, или да си следваме задачите, да се възстановим и да отидем в Латвия да победим”, сподели Александър Димитров пред БНТ.