Тодор Янчев бе единственият представител на ЦСКА на церемонията по връчването на наградите за „Футболист на годината”. Въпреки че играчите на „армейския” клуб бяха най-често привиквани на подиума и получиха най-много призове, само капитанът Янчев уважи събитието. Полузащитникът излезе три пъти на сцената, за да прибере две награди на Спас Делев – за Най-хубав гол и за Най-прогресиращ млад футболист, както и тази на Иван Стоянов за Най-добър полузащитник.

Тодор Янчев дипломатично отклони въпросите защо никой от съотборниците му не присъства на церемонията, макар днес да стартира лагерът на „червените” и всички да се явиха на сбора в София. За Гонг Иван Стоянов сподели, че е имал личен ангажимент, който не е успял да отложи. Припомняме, че организаторите промениха в последния момент датата на награждаването от 13-ти на 14-ти януари.

„Говорих и с двамата, трябваше да дойдат, лични проблеми, няма нищо тенденциозно. Затова решихме капитанът да ги получи,” заяви изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков. „Иван Стоянов има малко дете, болно е, напълно уважителна причина. Спас Делев бе тръгнал насам, но е попаднал в някакво задръстване и това е. Няма проблем, от ръководството преценихме капитанът да ги получи.”

Специално за церемонията от Каварна пристигна футболистът на Левски Жоазиньо, от Стара Загора – Иво Иванов, а Мартин Камбуров не замина за Варна със съотборниците си, за да уважи събитието.

Камбуров, който стана Най-добър нападател за 2009 година, направи и най-любопитното изказване от сцената. „Догодина ще идвам за по-голяма топка, тази вече ми е малка,” категоричен бе голмайсторът, визирайки отличията за първата тройка в класацията Футболист на годината.

Единствен от челната тройка в София за награждаването бе третият – Благой Георгиев. Клубни ангажименти спряха №1 Димитър Бербатов, и неговият подгласник Стилиян Петров, който тази вечер има мач. Приза на Бербатов получи неговият мениджър Емил Данчев.