Часове преди жребия, официалният сайт на ФИФА пусна обширен материал за една от най-добрите ни футболистки Симона Петкова. В него нашето момиче изразява надеждите си, че България може да изненада съперниците си, въпреки че е на 78-о място в класацията на FIFA.
 
"Щастлива съм, че ще мога отново да участвам в  квалификации. Това е идеалната възможност да покажем нашия потенциал и качества. Ще отнеме много работа, но ще създаде и много радост. Вярвам в нас! Винаги има надежда. Предлага ни се чудесна възможност, която трябва да използваме, като работим усилено, за да си дадем най-добрия шанс. Българският футбол за жени е изминал дълъг път, но все още има много място за подобрение. Можем да изнесем изненада", оптимист е Симона.
 
В сайта на световната футболна централа отбелязват, че Петкова е родена през 1993 г., точно два месеца и половина преди подвига на България на "Парк де Пренс".
 
"Това е един от страхотните моменти в нашата футболна история. Голът на Емил Костадинов срещу Франция ни позволи да си осигурим билета за САЩ и да зарадваме цялата страна. Това беше и продължава да е върхът в българския футбол", казва още българската футболистка.
 
Посочва се още, че Петкова има богат опит в чужбина с  Уотфорд, Бари, Емполи и Лугано и една от малкото професионални български футболистки. 
 
„Много съм доволна от живота си. Швейцария е красива страна и осъзнавам каква късметлийка съм, че мога да играя в чужбина. Очевидно това е фактор за моя напредък както в личен, така и в професионален план", откровена е тя.
 
Обръща се внимание и на книгата, която Симона издаде в края на миналата година. "Футболно пътешествие" разказва нейната житейска история. 
 
"Ние не сме родени да бъдем перфектни, а щастливи - това е посланието, което бих искал да предам. Трябва да знаете какво искате и да направите всичко възможно, за да го постигнете. Трябва да сме смели и преди всичко -  слушайте сърцата си", така завършва статията за българското момиче в сайта на ФИФА.