Президентът на България Георги Първанов изрази задоволството си от победата на националния ни тим с 2:0 над Кипър. Той изгледа срещата на живо от ВИП-ложата на Националния стадион „Васил Левски”.

Според президента на страната, фаворитът в група 8, в която са и момчетата на Станимир Стоилов, е Италия. След тази победа обаче Георги Първанов, смята, че все още можем да се класираме на второто място в групата.

„Имаше момент, в който всички бяхме напрегнати, но винаги е добре, когато всичко свършва добре. В 80-90 процента от времето играта на българския отбор ми хареса. Има и някои неща, върху които старши треньорът трябва да поработи”, каза Първанов.

„Шансовете ни да продължим напред са добри. С Боби Михайлов коментирахме в ложата, че програмата ни е добра”, допълни той.

На същото мнение е и Николай Гигов, президентът на Локомотив София: „Получи се един добър мач за нашия отбор. Оттук-нататък ще бъде по-леко. След този мач вече можем да говорим и за класиране.”

Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков също е оптимист за отбора ни след двубоя с Кипър: „Важна победа. Мисля, че показаха дух и игра. В този състав мисля, че направиха добро представяне. След възстановяването на тези, които отсъстваха, отборът ще стане още по-силен.”

Бившият национал Андрей Желязков коментира:„Доволен съм от резултата, а от играта през първите 15-20 минути.  Тогава ние превъзхождахме, след това играта бе изравнена, дори в по-голяма част доста треперихме, бяхме на косъм от равенството. Имайки предвид мачовете, които ни очакват, ако отборът съумее да бъде с всички наши звезди, които не са малко, мисля, че няма да има проблеми да се класираме.”